zondag 21 mei 2017

Domme plagiaatpleger





Natuurlijk mag plagiaat niet. Daar heb ik al eerder over geschreven. Gepakt worden voor plagiaat is dom en onnodig. Je kunt je scriptie gewoon on-line laten checken op plagiaat en vervolgens eea corrigeren. Waarschijnlijk had hij geen goede scriptiebegeleider.
Zie hieronder het verhaal van Politiesheriff David Clarke.
(web-master)

Een kandidaat voor Trumps regering pleegde plagiaat in zijn masterscriptie
Bron: https://www.businessinsider.nl/sheriff-david-clarke-kandidaat-trump-regering-plagiaat-masterscriptie/ (geraadpleegd 21 mei 2017)

Politiesheriff David Clarke, die onlangs een post als onderminister van Binnenlandse Veiligheid accepteerde, heeft in zijn masterscriptie op zeker 47 plekken plagiaat gepleegd.
Dat meldt CNN zondag.


Politiesheriff David Clarke, plagiaatpleger

Clarke is een populair, maar omstreden figuur. Hij is een zwarte politiesheriff uit de staat Minnesota en staat bekend om zijn keiharde uitspraken over ‘law and order’. Maar in de politiecellen waar hij eindverantwoordelijke is, zijn sinds april 2016 een pasgeboren baby en drie mensen om het leven gekomen.
Een vrouw beviel juli 2016 in de cel van een kind, maar haar verzoek om medische hulp werd geweigerd door de medewerkers. Uren na de bevalling overleed de baby. De vrouw eist via de rechter 8,5 miljoen dollar schadevergoeding.
In een ander geval zou een gevangene door uitdroging om het leven zijn gekomen, nadat de waterkraan in zijn cel dicht werd gedraaid.
Clarke schreef zijn scriptie over nationale veiligheid voor een masterstudie op een militaire school in Californië. Maar liefst 47 verzuimde hij om de juiste bronvermelding toe te passen, blijkt uit onderzoek van CNN.
Sommige passages zijn letterlijk gekopieerd, zonder gebruik van aanhalingstekens. De bronnen die Clarke plagieerde zijn ironisch genoeg stukken van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging ACLU.

De school heeft een onderzoek naar de fouten in de scriptie aangekondigd. Clarke zou komende week worden benoemd in zijn nieuwe functie. Of dit nu nog doorgaat, is nog niet bekend.
De scriptie van Clarke is verwijderd van de website van de militaire school, maar is nog wel te vinden via online databanken.
Nog voordat CNN het verhaal publiceerde, reageerde Clarke op Twitter. Hij maakte daarbij denigrerende opmerkingen over de betreffende verslaggever, Andrew Kaczynski.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten